بیماری های قلبی عروقی یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در دنیا است و افزایش این بیماری ناشی از تغییرات در رژیم غذایی مصرف و دخانیات بوده که به دلیل تغییر در شیوه زندگی ناشی از شهر نشینی و صنعتی شدن پدید آمده است .
توصیه های تغذیه ای موثر در پیشگیری و کنترل عوامل خطر بیماری های قلبی -عروقی عبارتند از:
۱.تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه-تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد غذایی مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در پنج گروه اصلی غذایی یعنی گروه نان ، غلات،شیر و لبنیات ،گوشت ،تخم مرغ ،حبوبات ، میوه ها و سبزی ها معرفی می شوند.
کاهش مصرف چربی و روغن و مصرف غذاهای سرخ شده ،سوسیس ،کالباس،خامه،چیپس،پفک،سس ها،دل و قلوه ،کله پاچه را در برنامه غذایی خود کاهش دهید.
از گوشت های کم چرب مانند مرغ وماهی به جای گوشت قرمز استفاده نمایید چربی موجود در ماهی چربی مفید است از روغن های مایع مانند: روغن زیتون و افتابگردان به جای روغن حیوانی و روغن نباتی جامد برای پیشگیری از افزایش کلسترول خون استفاده کنید.
مصرف مواد قندی را کاهش دهید.
کاهش مصرف نمک:
افزایش مصرف فیبر فیبرها ترکیباتی هستند که در دیواره سلول های گیاهی ،مانند سبزی ها میوه ها،غلات کامل،حبوبات و مغز ها وجود دارد و مصرف فیبر ها خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد .
-افزایش مصرف میوه ها و سبزی ها
مصرف میوه ها و سبزی ها در پیشگیری از بیماری های قلبی -عروقی و برخی از سرطان ها به خصوص سرطان سیستم گوارشی موثرند.